home page contact us add accommodation terms of use
Sokolna Chalet, Gabarevo
name:Sokolna Chalet|stars:0|website:0|category:11
Sokolna Chalet
Sokolna Chalet 
Slivkata Locality, Sokolna Reserve, Gabarevo
+359 885 444534, +359 893 464149
Георги
5 October 2010, 12:23:59

atmosphere:
comfort:
location:
value for money:
Новата дограма, камината, хигиената и перфектното местонахождение на Хижа Соколна в резерват "Соколна" я поставят на водещо туристическо място в Стара планина от ранга на Хижа Рай и Хижа Ехо.
Иван Георгиев
3 May 2008, 02:58:29

atmosphere:
comfort:
location:
value for money:
Хижа СОКОЛНА се намира на окло 3 часа път от село Габарево. До хижата се стига пеша, тъй като няма път за кола. Хижата е на 1300 м надморска височина. Стопанисва се от туристическо дружество Соколна с председател Илко Ершов. Хижар на хижата е Антон Дончев. Хижата е построена от жителите на село Габарево, като всичките материяли са се качвали с катъри през лятото на 2005 година. Хижата е опожарена от неизвестни и до днес извършители, които решиха да се подиграят с труда и любовта на габарци към това прелестно място, което след опожаряването предизвика сълзи в очите както на габарци, така и на туристите, които са го посещавали. За радост на всички нас след пожара габарци както и членовете на туристическо дружество Соколна и Община Павел баня бързо се мобилизираха и набраха средства за възтановяването на хижата, която днес разполага с 40 легла, баня, външен и вътрешен санитерен вазел, парно. Нощувката струва 5 лева, като храната си я носите. За контакти с хижата тел. 0887435467
Хижа Соколна е най-прекрасното място на света със своята девствена природа. С гостоприемството на всичките си хижари през годините, хижата още от първия миг пленява сърцата на множеството си посетители. Една от най-големите и красоти е стигането до нея, което е пеша, а докато човек върви към нея се любува на природата и красотата на балкана. Вечерите на Соколна минават в столовата в песни, смях и множество наздравици, а сащо така и във невероятните истории на габарци за заровеното по време на турското робство злато из балкана, както и множеството хайдушки истории за Валчан Войвода. Надали има някой, който да не е запленен от посрещането и вниманието на хижаря Антон, от звука на китарата на Митко Мичура, както и от невероятния му глас. Надали има някой, който да не е останал очарован от изпълненията на акордеон на Канчо Дупката. Който не е ходил на хижа Соколна и отива за първи път трябва да знае, че ще остане омагьосан от това прелестно място, което ще го срещне с толкова много прекрасни хора, които аз наричам велики българи.
Share your impressions of Sokolna Chalet, Gabarevo
Rules for posting a user review:

- please observe the good manners and use appropriate wording
- the information you share must be related only to an accommodation property you have stayed
- be unbiased in your judgement
- please try to be as informative as possible and give reasons for your opinion


Once posted, your user review will be read by thousands of internet users. User reviews violating the rules above will not be posted!
General information
Name *
Traveller *
Evaluate the accommodation by the following criteria
Atmosphere *
Comfort *
Location *
Value for money *
Share your impressions of the accommodation
General information about the accommodation - situation, services offered, types of tourism it is suitable for, interesting facts, history, etc. If you think it is not necessary to share such information, pelase leave the field blank.
Share everything that has left you with positive impressions during your stay at the accommodation as well as everything worth for recommending to other guests. If you didn't have positive impressions or experiences, please leave this field blank.
Share your negative impressions from your stay at the accommodation. Describe the things you see as drawbacks and that need to be improved in the near future. If you haven't had negative experiences, please leave this field blank.

 * Enter the text shown on the image in reverse order
 
© 2022 namerihotel.com. All rights reserved.